Tandbehandling hos kat

Hos Rødovre Dyreklinik tager vi hånd om din kats tænder og generelle mundsundhed. Vi ved, at en sund mund er vejen til en sund kat i trivsel. Her er din kats tænder derfor i fokus. Alle tandbehandlinger hos katte bliver udført af faguddannede dyrlæger på vores state of art tandafdeling.

Hos os er din kats tænder i fokus

Tandsygdomme er et almindeligt problem hos kat 

Tandproblemer er ikke forbeholdt mennesker. Din kats tænder kan, ligesom dine, blive udsat for bakterier, slid og skader. Tandsygdomme er et ofte set problem hos kat. Tandproblemer kan være yderst smertelige, og forbliver de ubehandlet kan det føre til alvorligere sygdomsforløb forbundet med stor smerte og ubehag.  

God tand- og mundhygiejne spiller derfor en afgørende rolle for din kats generelle sundhed og trivsel. Daglig tandbørstning, årlige tandundersøgelser og hurtig reaktion ved mistanke om tandproblemer er den bedste måde at opretholde din kats gode mundsundhed. Din kat vil takke dig senere.  

Symptomer på tandproblemer 

Tandpine kan sjældent ses med det blotte øje, og din kat kan med god grund ikke sætte ord på sine smerter. Samtidig er katte verdensmestre i at lide i stilhed. Som katteejer skal du derfor være yderst opmærksom på tegn, der indikerer, at din kat går rundt med ubehandlede tandsygdomme. Book en tandkonsultation, hvis du oplever en eller flere af følgende symptomer: 

 • Dårlig lugt fra munden.
 • Nedsat appetit. 
 • Øget savl. 
 • Rødt og irritabelt tandkød. 
 • Tyggeproblemer. 
 • Aggressivitet ved berøring nær munden.
 • Generel mistrivsel.

Tandbehandling hos Rødovre Dyreklinik 

Før tandbehandlingen udfører vi altid en grundig undersøgelse af din kat. Vi undersøger blandt andet, om din kat er egnet til anæstesi, ligesom vi ved hjælp af røntgenbilleder identificerer eventuelle underliggende problemer i mundhulen. I samarbejde med dig skræddersyr vi herefter den bedste behandling af netop din kat.  

Vores faguddannede tandteam udfører alt fra simpel tandrensning til kompliceret mundhulekirurgi på vores state of art tandafdeling. Alle tandbehandlinger udføres under anæstesi. Sikker anæstesi er en kerneværdi hos Rødovre Dyreklinik – både før, under og efter. Derfor lægger vi altid vægt på fuld overvågning og rolig opvågning i trygge rammer. Hos os er du og din kat i centrum. 

For at sikre de bedste behandlingsmuligheder har vi investeret i specialiseret tandudstyr, og vores tandafdeling er på niveau med en tandlæges. Vi ved, at udstyret ikke er bedre end personalet, der betjener det. Derfor bliver vores dyrlæger og veterinærsygeplejersker løbende uddannet og trænet i korrekt anvendelse. Det er din garanti for tandbehandlinger i topklasse.

Vi er certificeret kattevenlig klinik 

Vi ved, at katte er følsomme væsner. Det tager vi selvfølgelig højde for. Vi er certificeret Cat Friendly Clinic. Det betyder, at vi tager de nødvendige foranstaltninger for at skabe et stressfrit miljø for din kat, når den besøger vores klinik. Det skal være en god oplevelse at komme til dyrlægen. 

Book en konsultation

Vi står klar til at tage imod dig og din kat.

Vi udfører blandt andet:

 • Tandrens og fjernelse af tandsten. 
 • Kirurgisk ekstraktion. 
 • Ekstraktion ved resorptive læsioner.     
 • Rodbehandling samt tandfyldninger.