Tandbehandling hos kanin og gnaver

Hos Rødovre Dyreklinik tager vi hånd om din gnavers tænder og generelle mundsundhed. Vi ved, at en sund mund er vejen til en sund gnaver i trivsel. Her er din gnavers tænder derfor i fokus. Alle tandbehandlinger hos kaniner og gnavere bliver udført af faguddannede dyrlæger på vores state of art tandafdeling.

Hos os er din gnavers tænder i fokus

Tandsygdomme er et almindeligt problem hos kanin og gnaver 

Tandproblemer er ikke forbeholdt mennesker. Tandsygdomme er et ofte set problem hos kaniner og andre gnavere. Gnavere er genetisk disponeret, da deres tænder vokser hele livet. De evigt voksende tænder kan skabe problemer, hvis de ikke slides korrekt. Tandproblemer kan være yderst smertelige, og forbliver de ubehandlede kan de føre til alvorligere sygdomsforløb forbundet med stor smerte og ubehag. Kaniner er følsomme dyr. Særligt tarmsystemet hos kanin er kompliceret. Det kan derfor hurtigt blive livstruende, hvis din kanin faster på grund af tandpine.  

God tand- og mundhygiejne spiller derfor en afgørende rolle for din gnavers generelle sundhed og trivsel. Korrekt fodring, årlige tandundersøgelser og hurtig reaktion ved mistanke om tandproblemer er den bedste måde at opretholde din gnavers gode mundsundhed. Din gnaver vil takke dig senere.  

Symptomer på tandproblemer 

Tandpine kan sjældent ses med det blotte øje, og din gnaver kan med god grund ikke sætte ord på sine smerter. Da tandproblemer hos kanin hurtigt kan blive livstruende ved nedsat appetit, skal du som kaninejer derfor være yderst opmærksom på tegn, der indikerer, at din kanin går rundt med ubehandlede tandsygdomme. Book en tandkonsultation, hvis du oplever en eller flere af følgende symptomer: 

  • Nedsat appetit.
  • Øget savl og fugt ved hagen. 
  • Vægttab. 
  • Tyggeproblemer. 
  • Nedsat aktivitetsniveau. 
  • Generel mistrivsel. 

Har din kanin ikke har spist i 24 timer, er der tale om en nødsituation, og du bør kontakte dyrlægen med det samme.  

Tandbehandling hos Rødovre Dyreklinik 

Før tandbehandlingen udfører vi altid en grundig undersøgelse af din kanin. Vi undersøger blandt andet, om din kanin er egnet til anæstesi, ligesom vi ved hjælp af røntgenbilleder identificerer eventuelle, underliggende problemer i mundhulen. I samarbejde med dig skræddersyr vi herefter den bedste behandling af netop din kanin.

Vores faguddannede tandteam udfører tandslibning hos kaniner og gnavere på vores state of art tandafdeling. Alle tandbehandlinger udføres under anæstesi. Sikker anæstesi er en kerneværdi hos Rødovre Dyreklinik – både før, under og efter. Derfor lægger vi altid vægt på fuld overvågning og rolig opvågning i trygge rammer. Hos os er du og din gnaver i centrum. 

For at sikre de bedste behandlingsmuligheder har vi investeret i specialiseret tandudstyr, og vores tandafdeling er på niveau med en tandlæges. Vi ved, at udstyret ikke er bedre end personalet, der betjener det. Derfor bliver vores dyrlæger og veterinærsygeplejersker løbende uddannet og trænet i korrekt anvendelse. Det er din garanti for tandbehandlinger i topklasse.

Book en konsultation

Vi står klar til at tage imod dig og din gnaver.

Vi udfører blandt andet:

  • Tandrens. 
  • Tandslibning. 
  • Tandudtrækning.