Tandbehandling hos hund

Hos Rødovre Dyreklinik tager vi hånd om din hunds tænder og generelle mundsundhed. Vi ved, at en sund mund er vejen til en sund hund i trivsel. Her er din hunds tænder derfor i fokus. Alle tandbehandlinger hos hunde bliver udført af faguddannede dyrlæger på vores state of art tandafdeling.

Hos os er din hunds tænder i fokus

Tandsygdomme er et almindeligt problem hos hunde

Derfor anbefaler vi et årligt tandtjek af dit kæledyr i forbindelse med sundhedsundersøgelse og vaccination. Vurderes det, at dit kæledyr behøver en tandbehandling bookes dette. Vores tandbehandling kommer som en pakkeløsning, så vi kan yde den mest optimale og korrekte undersøgelse af kæledyrets mund.

Her på klinikken udføres altid en blodprøve for at opnå en sikker bedøvelse. Under selve tandbehandlingen udføres fuld røntgenundersøgelse af alle tænder. Dette er et vigtigt led, da det giver det korrekte billede af kæledyrets tandstatus. Her opdager man ofte skjulte sygdomme, der gemmer sig under tandkødet. Herudover udføres en tandrensning med ultralyd, polering samt en undersøgelse af mundhulen.​

Vores dyrlæge Martin Niemann har gennemgået Tanddyreklinikkens Level of Excellence in Veterinary Dentistry. Samtidig er vores veterinærsygeplejerske Nanna Hansen uddannet fagveterinærsygeplejerske i tænder og tandbehandling. Derudover har vi på klinikken erhvervet os helt nyt tandudstyr med høj standard for at sikre de bedste behandlingsmuligheder til dit kæledyr. Vores faguddannede tandteam sikrer, at vi på klinikken kan tilbyde en bred vifte af tand- og mundhuleindgreb.

Symptomer på tandproblemer

Tandpine kan sjældent ses med det blotte øje, og din hund kan med god grund ikke sætte ord på sine smerter. Som hundeejer skal du derfor være yderst opmærksom på tegn, der indikerer, at din hund går rundt med ubehandlede tandsygdomme. Book en tandkonsultation, hvis du oplever en eller flere af følgende symptomer:

 • Dårlig lugt fra munden.
 • Nedsat appetit.
 • Øget savl.
 • Rødt og irritabelt tandkød.
 • Tyggeproblemer.
 • Løse eller mistede tænder.
 • Kløe om munden.
 • Generel mistrivsel.

Tandbehandling hos Rødovre Dyreklinik

Før tandbehandlingen udfører vi altid en grundig undersøgelse af din hund. Vi undersøger blandt andet, om din hund er egnet til anæstesi, ligesom vi ved hjælp af røntgenbilleder identificerer eventuelle underliggende problemer i mundhulen. I samarbejde med dig skræddersyr vi herefter den bedste behandling af netop din hund.

Vores faguddannede tandteam udfører alt fra simpel tandrensning til kompliceret mundhulekirurgi på vores state of art tandafdeling. Alle tandbehandlinger udføres under anæstesi. Sikker anæstesi er en kerneværdi hos Rødovre Dyreklinik – både før, under og efter. Derfor lægger vi altid vægt på blodprøvetagning, fuld overvågning og rolig opvågning i trygge rammer. Hos os er du og din hund i centrum.

For at sikre de bedste behandlingsmuligheder har vi investeret i specialiseret tandudstyr, og vores tandafdeling er på niveau med en regulær tandlæges. Vi ved, at udstyret ikke er bedre end personalet, der betjener det. Derfor bliver vores dyrlæger og veterinærsygeplejersker løbende uddannet og trænet i korrekt anvendelse. Det er din garanti for tandbehandlinger i topklasse.

Book en tandkonsultation

Vi står klar til at tage imod dig og din hund.

Vi udfører blandt andet:

 • Simpel samt kirurgisk ekstraktion af alle typer tænder.
 • Ekstraktion af tilbageholdte mælketænder.
 • Vurdering og regulering af fejlbid. 
 • Rodbehandling samt tandfyldninger og vitale overkapninger.