Sundhedsundersøgelse af kat

Vi ved, at din kat er en integreret del af din familie. Den skal derfor have et godt liv – hele livet. Hos Rødovre Dyreklinik tror vi på, at sundheden bedst sikres gennem forebyggelse og rådgivning. Regelmæssige sundhedsundersøgelser sikrer, at eventuelle sygdomme opdages i tide. 

Sundhedsundersøgelse kat

Et sundt liv – fra killing til senior

Effektiv forebyggelse af sygdomme 

Din kat fortjener et langt og sundt liv – hele livet. Hos Rødovre Dyreklinik tror vi på, at den bedste vej til sundhed er gennem forebyggelse og rådgivning. Derfor er vi fortalere for regelmæssige sundhedsundersøgelser. Hyppigheden af sundhedsundersøgelserne afhænger blandt andet af kattens alder og sygdomshistorik. Hos en sund og rask kat anbefaler vi et årligt sundhedseftersyn.  

Regelmæssige sundhedsundersøgelser er med andre ord et vigtigt led i den forebyggende sundhedsindsats. Det er uden sammenligning den mest effektive metode til at forebygge alvorlig sygdom. Jo tidligere forandringer, der kan forårsage problemer i fremtiden, opdages, desto større er chancen for effektiv behandling.    

Sådan foregår sundhedsundersøgelsen 

Hos Rødovre Dyreklinik har vi et helhedssyn på din kats sundhed. Det betyder, at vi kigger på din kats mentale såvel som fysiske sundhed. Vi har derfor afsat tid til dialog, hvor du deler din oplevelse af din kats trivsel i hverdagen. Mistrivsel og adfærdsændringer kan nemlig være tegn på behandlingskrævende sygdomme.  

Vi tager os altid god tid til undersøgelsen. Vores mantra er nemlig, at besøget skal være en god oplevelse for både dig og din kat. Vi gennemgår katten fra hale til snude og holder løbende pauser, hvis nødvendigt. Observeres forandringer, som vi anbefaler, bør kigges nærmere på, booker vi sammen en tid til en udvidet konsultation. Sundhedsundersøgelsen afsluttes med vaccination.

Vi er certificeret kattevenlig klinik 

Vi ved, at katte er følsomme væsner. Det tager vi selvfølgelig højde for. Vi er certificeret Cat Friendly Clinic. Det betyder, at vi tager de nødvendige foranstaltninger for at skabe et stressfrit miljø for din kat, når den besøger vores klinik. Det skal være en god oplevelse at komme til dyrlægen. 

Book en konsultation

Vi står klar til at tage imod dig og din kat.

Undersøgelsen omfatter blandt andet:

  • Samtale om trivsel og almen tilstand. 
  • Vægt og vejledning om kost. 
  • Undersøgelse af tænder og mundhule.  
  • Undersøgelse af øjne og ører. 
  • Undersøgelse af hårlag og bughule. 
  • Dyrlægen lytter på hjerte og lunger. 
  • Vaccination.