Sundhedsundersøgelse af kanin og gnaver

Vi ved, at din kanin eller gnaver er en del af din familie. Den skal derfor have et godt liv – hele livet. Hos Rødovre Dyreklinik tror vi på, at sundheden bedst sikres gennem forebyggelse og rådgivning. Regelmæssige sundhedsundersøgelser sikrer, at eventuelle sygdomme opdages i tide. 

Rødovre Dyreklinik - sundhedsundersøgelse af kanin og gnaver

Et sundt liv – hele livet

Effektiv forebyggelse af sygdomme

Din gnaver fortjener et langt og sundt liv – hele livet. Hos Rødovre Dyreklinik tror vi på, at den bedste vej til sundhed er gennem forebyggelse og rådgivning. Derfor er vi fortalere for regelmæssige sundhedsundersøgelser. Hyppigheden af sundhedsundersøgelserne afhænger blandt andet af gnaverens alder og sygdomshistorik. Hos en sund og rask gnaver anbefaler vi et årligt sundhedseftersyn. 

Regelmæssige sundhedsundersøgelser er med andre ord et vigtigt led i den forebyggende sundhedsindsats. Det er uden sammenligning den mest effektive metode til at forebygge alvorlig sygdom hos kanin og marsvin. Jo tidligere forandringer, der kan forårsage problemer i fremtiden, opdages, desto større er chancen for effektiv behandling.    

Sådan foregår sundhedsundersøgelsen 

Hos Rødovre Dyreklinik har vi et helhedssyn på din gnavers sundhed. Det betyder, at vi kigger på din gnavers mentale såvel som fysiske sundhed. Vi har derfor afsat tid til dialog, hvor du deler din oplevelse af din gnavers trivsel i hverdagen. Mistrivsel og adfærdsændringer kan nemlig være tegn på behandlingskrævende sygdomme.  

Vi tager os altid god tid til undersøgelsen. Vores mantra er nemlig, at besøget skal være en god oplevelse for både dig og din gnaver. Observeres forandringer, som vi anbefaler, bør kigges nærmere på, booker vi sammen en tid til udvidet konsultation. Sundhedsundersøgelsen afsluttes med vaccination hos kanin.  

Book en konsultation

Vi står klar til at tage imod dig og din gnaver.

Undersøgelsen omfatter blandt andet:

  • Samtale om trivsel og almen tilstand.
  • Vægt og vejledning om kost.
  • Undersøgelse af tænder og mundhule.
  • Undersøgelse af øjne og ører.
  • Vaccination af kanin.
  • Dyrlægen lytter på hjerte og lunger.
  • Palpation af bughule.