Reproduktion hos hund

At få hvalpe er en stor beslutning. Vi står derfor klar til at rådgive dig om din hunds egnethed til avl, så du kan træffe den bedste beslutning for dig og din hund. Hos Rødovre Dyreklinik har vi stor ekspertise og erfaring inden for reproduktion hos hund.

Fertilitet hos hund

Når din hund skal indgå i avl 

Hos Rødovre Dyreklinik hjælper vi dig med at realisere drømmen om hvalpe. Vi ved, at hvalpe er en stor beslutning, og at der er mange overvejelser forbundet med Projekt Hvalpe. Derfor står vi klar til at rådgive dig, der overvejer at bruge din hund til avl. På baggrund af din hunds fysiske og psykiske sundhed, vurderer vi dens egnethed til avl. Sådan sikrer vi, at du træffer den bedste beslutning for både dig og din hund.  

Hos Rødovre Dyreklinik har vi stor erfaring og ekspertise inden for reproduktion hos hund. Når beslutningen om hvalpe er taget, rådgiver vi dig gennem hele forløbet fra parring til fødsel.  

Hvornår skal tæven parres?  

»Hvornår skal tæven parres?« er et af de store spørgsmål, der opstår, når beslutningen om hvalpe er truffet. Parringstidspunktet spiller nemlig en afgørende rolle for succesraten ved parring. Hvis parringen ikke finder sted på det mest optimale tidspunkt er risikoen for, at tæven går tom betydeligt større. Parringstidspunktet har ligeledes betydning for kuldstørrelsen, fordi antallet af hvalpe bliver optimeret ved parring på det helt rigtige tidspunkt.  

På baggrund af vaginoskopi, vaginalsvab og progesteronniveau hjælper vi dig med at bestemme det optimale parringstidspunkt for netop din tæve.  

 

Book en konsultation

Vi står klar til at tage imod dig og din hund.

Vi hjælper blandt andet med:

  • Fertilitetsudredning. 
  • Brunstkontrol. 
  • Drægtighedsundersøgelse. 
  • Vurdering af kuldstørrelse. 
  • Fødselshjælp og kejsersnit.
  • Rådgivning omkring fodring af tæve og hvalpe.
  • Rådgivning omkring socialisering af hvalpe.