Operation af kat

Hos Rødovre Dyreklinik udfører vi en lang række operationer af katte på vores professionelle operationsstue. Sikker anæstesi er en mærkesag. Det er afgørende for os, at både du og din kat er trygge gennem hele forløbet. Hos os er du og din kat i centrum. 

Sikker anæstesi er en mærkesag

En god oplevelse før, under og efter operation 

Vi ved, at en operation ikke bare er en operation. Det er et indgreb, der kan være forbundet med fysisk og psykisk påvirkning af din kat og megen bekymring hos dig som katteejer. Vi gør derfor en dyd ud af, at både du og din kat skal have en god og tryg oplevelse – før, under og efter operation.  

Hvordan foregår operation? 

Vi vil gerne klæde dig som ejer så godt på som muligt, så du kan være den størst mulige støtte for din kat gennem hele forløbet. Nedenfor kan du derfor læse vores procedure for indlæggelse og operation.  

Indledende undersøgelse  

Allerede ved den indledende undersøgelse, hvor det konstateres, at din kat har en operationskrævende sygdom, bliver du nøje informeret om lidelsen, og hvad operationen indebærer. 

Indskrivning  

På operationsdagen bliver du mødt af den dyrlæge, som har ansvaret for operationen. Her har du mulighed for at stille yderligere spørgsmål, du måtte have. 

Din kat skal møde fastende, hvilket betyder, at din kat ikke har fået foder efter kl. 21.00 aftenen før operationen. Din kat skal selvfølgelig have fri adgang til vand i løbet af natten. 

Bedøvelse 

Sikker anæstesi er en mærkesag hos Rødovre Dyreklinik. Din kat vejes for at sikre korrekt dosering af anæstetika. Herefter foretages en kredsløbsundersøgelse for at sikre, at det er forsvarligt at foretage bedøvelsen. Vi anbefaler, at der foretages en blodundersøgelse før bedøvelse og operation.

Operation  

Vores professionelle operationsstue indeholder alt udstyr, der skal til, for at indgrebet kan foregå under trygge og sterile forhold. Vi ved, at udstyret ikke er bedre end personalet, der betjener det. Derfor træner og uddanner vi løbende vores personale i korrekt anvendelse af al vores operationsudstyr. Under operation bliver din kat tilkoblet udstyr, der kontinuerligt våger over din kats tilstand. Vi holder blandt andet øje med kattens puls, blodtryk og iltmætning. Vi dedikerer desuden en veterinærsygeplejerske udelukkende til overvågning af din kat. Det giver en større større sikkerhed for dig og din kat. Intravenøs væske sikrer, at din kat er velhydreret under hele operationen.     

Opvågning  

Efter operationen bliver din kat lagt til opvågning i vores specielt ventilerede burrum. Varmepuder sikrer, at din kat holdes tempereret under opvågningen. Vi har et særligt rum til indlæggelse af katte og gnavere. Her har hunde ingen adgang. Det betyder, at indlæggelsen bliver en langt mere stressfri oplevelse for din kat. Katten bliver nøje observeret under hele forløbet. Når din kat er klar, og det er forsvarligt, bliver den fodret.  

Udskrivning  

Når din kat er klar til at komme hjem, bliver du mødt af den dyrlæge, som har haft ansvaret for operationen. Her bliver du orienteret om operationens forløb og får en grundig vejledning i det videre behandlings- og eventuelt genoptræningsforløb. Det er vigtigt for os, at du ved, hvad du som katteejer kan forvente.  

Vi er certificeret kattevenlig klinik 

Vi ved, at katte er følsomme væsner. Det tager vi selvfølgelig højde for. Vi er certificeret Cat Friendly Clinic. Det betyder, at vi tager de nødvendige foranstaltninger for at skabe et stressfrit miljø for din kat, når den besøger vores klinik. Det skal være en god oplevelse at komme til dyrlægen. 

Book en konsultation

Vi står klar til at tage imod dig og din kat.

Operation er altid lig med:

  • Sikker anæstesi og kontrolleret overvågning. 
  • Specialiseret udstyr og veluddannet personale. 
  • Råd og vejledning – før, under og efter.