Operation af hund

Hos Rødovre Dyreklinik udfører vi en lang række operationer af hunde på vores professionelle operationsstue. Sikker anæstesi er en mærkesag. Det er afgørende for os, at både du og din hund er trygge gennem hele forløbet. Hos os er du og din hund i centrum. 

Sikker anæstesi er en mærkesag

En god oplevelse før, under og efter operation 

Vi ved, at en operation ikke bare er en operation. Det er et indgreb, der kan være forbundet med fysisk og psykisk påvirkning på din hund og megen bekymring hos dig som hundeejer. Vi gør derfor en dyd ud af, at både du og din hund skal have en god og tryg oplevelse – før, under og efter operation.  

Hvordan foregår operation? 

Vi vil gerne klæde dig som ejer så godt på som muligt, så du kan være den størst mulige støtte for din firbenede ven gennem hele forløbet. Nedenfor kan du derfor læse vores procedure for indlæggelse og operation af hund.  

Indledende undersøgelse  

Allerede ved den indledende undersøgelse, hvor det konstateres, at din hund har en operationskrævende sygdom, bliver du nøje informeret om lidelsen, og hvad operationen indebærer. 

Indskrivning  

På operationsdagen bliver du mødt af den dyrlæge, som har ansvaret for operationen. Her har du mulighed for at stille yderligere spørgsmål, du måtte have. 

Din hund skal møde fastende, hvilket betyder, at din hund ikke har fået foder efter kl. 21.00 aftenen før operationen. Din hund skal selvfølgelig have fri adgang til vand i løbet af natten. 

Bedøvelse 

Sikker anæstesi er en mærkesag hos Rødovre Dyreklinik. Din hund vejes for at sikre korrekt dosering af anæstetika. Herefter foretages en kredsløbsundersøgelse for at sikre, at det er forsvarligt at foretage bedøvelsen. I visse tilfælde anbefales i øvrigt, at der foretages en blodundersøgelse før bedøvelse og operation. 

Operation  

Vores professionelle operationsstue indeholder alt nødvendigt udstyr, så indgrebet kan foregå under trygge og sterile forhold. Vi ved, at udstyret ikke er bedre end personalet, der betjener det. Derfor træner og uddanner vi løbende vores personale i korrekt anvendelse af al vores operationsudstyr. Under operation bliver din hund tilkoblet udstyr, der kontinuerligt våger over din hunds tilstand. Vi holder blandt andet øje med hundens puls, blodtryk og iltmætning. Udover det tilkobler vi patienten en respirator som trækker vejret for din hund, hvilket er med til at sikre en optimal bedøvelse. Vi dedikerer desuden en veterinærsygeplejerske udelukkende til overvågning af din hund. Det giver en større sikkerhed for dig og din hund. Intravenøs væske sikrer, at din hund er velhydreret under hele operationen.  

Opvågning  

Efter operationen bliver din hund lagt til opvågning i vores specielt ventilerede burrum. Varmepuder sikrer, at din hund holdes tempereret under opvågningen. Hunden bliver nøje observeret under hele forløbet. Når din hund er klar, og det er forsvarligt, bliver den fodret og luftet i vores store baghave.  

Udskrivning  

Når din hund er klar til at komme hjem, bliver du mødt af den dyrlæge, som har haft ansvaret for operationen. Her bliver du orienteret om operationens forløb og får en grundig vejledning i det videre behandlings- og eventuelt genoptræningsforløb. Det er vigtigt for os, at du ved, hvad du som hundeejer kan forvente.  

 

 

Book en konsultation

Vi står klar til at tage imod dig og din hund.

Operation er altid lig med:

  • Sikker anæstesi og kontrolleret overvågning.
  • Specialiseret udstyr og veluddannet personale.
  • Råd og vejledning – før, under og efter.