Neutralisation af kat

Der kan være mange grunde til at neutralisere sin kat.
Vi anbefaler, at du som ansvarlig katteejer lader din kat kastrere eller sterilisere, hvis den ikke skal bruges til avl. Hos Rødovre Dyreklinik bliver din kat neutraliseret i trygge, rolige og kattevenlige omgivelser. 

Din pligt som ansvarlig katteejer

Hvorfor skal katten neutraliseres? 

Vi anbefaler, at du lader din kat neutralisere, hvis du ikke ønsker at bruge katten til avl. Motivationen for neutralisation hos den enkelte kan dog variere. Der er nemlig mange fordele forbundet med neutralisation af kat. Langt de fleste katte trives bedre efter neutralisation, fordi de vil opleve færre konflikter med andre katte og løbe mindre hjemmefra. Som katteejer slipper du desuden for uønsket territorieafmærkning op ad din sofa. 

En anden side af sagen er, at vi i Danmark har et stigende problem med herreløse katte. Her har du som katteejer et medansvar. Hunkatte kommer ofte i løbetid, og det kan resultere i adskillige, uønskede killingekuld hvert år. Kastration og sterilisation er effektive redskaber til at komme problemerne med herreløse katte til livs.  

Hos Rødovre Dyreklinik står vi klar til at rådgive dig, der overvejer at lade din kat blive neutraliseret. Vi giver os god tid til at tale positive indvirkninger og eventuelle bivirkninger igennem med dig forud for indgrebet.  

Kastration af kat 

Som hankatteejer har du også et medansvar for at forhindre uønskede killinger. Vi anbefaler derfor, at du lader din hankat kastrere, inden den bliver kønsmoden. Ved kastration fjernes hankattens testikler. Indgrebet foregår i fuld narkose på vores professionelle operationsstue. Sikker anæstesi er en kerneværdi hos Rødovre Dyreklinik – både før, under og efter. Derfor lægger vi altid vægt på fuld overvågning og rolig opvågning i trygge rammer. Vi sørger for, at din kat er smertedækket under hele processen. 

Sterilisation af kat 

Ved sterilisation af hunkatte fjernes kattens æggestokke. Indgrebet foregår i fuld narkose på vores professionelle operationsstue. Sterilisation er et indgreb, hvorfor vi anbefaler, at du holder din hunkat i ro de følgende dage efter operationen. Ligesom hos mennesker skal operationssåret have ro til pæn og hurtig heling. 

Vi er certificeret kattevenlig klinik 

Vi ved, at katte er følsomme væsner. Det tager vi selvfølgelig højde for. Vi er certificeret Cat Friendly Clinic. Det betyder, at vi tager de nødvendige foranstaltninger for at skabe et stressfrit miljø for din kat, når den besøger vores klinik. Det skal være en god oplevelse at komme til dyrlægen. 

Book en konsultation

Vi står klar til at tage imod dig og din kat.

Positive virkninger ved neutralisation:

  • Mindre dominerende adfærd. 
  • Nedsat territorialafmærkning. 
  • Undgå uønskede drægtigheder. 
  • Færre strejfende og bortløbne katte.