Neutralisation af kanin og gnaver

Grundene til at lade sin gnaver neutralisere kan være mange. Vi anbefaler, at du som ansvarlig ejer lader din kanin eller gnaver neutralisere, hvis den ikke skal bruges til avl. Hos Rødovre Dyreklinik bliver din gnaver neutraliseret i trygge og rolige omgivelser.  

Din pligt som ansvarlig ejer

Hvorfor skal gnaveren neutraliseres? 

Vi anbefaler, at du lader din kanin eller gnaver neutralisere, hvis du ikke ønsker at bruge den til avl. Motivationen for neutralisation hos den enkelte kan dog variere. Der er nemlig mange fordele forbundet med neutralisation af kanin og gnaver. Langt de fleste kaniner trives bedst efter neutralisation, da de vil udvise mindre parringsadfærd og dominans. 

Hos Rødovre Dyreklinik står vi klar til at rådgive dig, der overvejer at lade din kanin eller gnaver neutralisere. Vi giver os god tid til at tale positive indvirkninger og eventuelle bivirkninger igennem med dig.  

Kastration af kanin og gnaver 

Som ejer har du ansvar for at forhindre uønskede drægtigheder. Vi anbefaler derfor, at du lader din kanin eller gnaver kastrere, inden den bliver kønsmoden. Ved kastration fjernes gnaverens testikler. Indgrebet foregår i fuld narkose på vores professionelle operationsstue. Sikker anæstesi er en kerneværdi hos Rødovre Dyreklinik – både før, under og efter. Derfor lægger vi altid vægt på fuld overvågning og rolig opvågning i trygge rammer. Vi sørger for, at din kanin eller gnaver er korrekt smertedækket under hele processen. 

Sterilisation af kanin og gnaver 

Ved sterilisation af kanin og gnaver fjernes æggestokke og livmoder. Indgrebet foregår i fuld narkose på vores professionelle operationsstue. Sterilisation er et stort indgreb, hvorfor vi anbefaler, at du holder din kanin eller gnaver i ro de følgende dage efter operationen. Ligesom hos mennesker skal operationssåret have ro til pæn og hurtig heling.

Book en konsultation

Vi står klar til at tage imod dig og din gnaver.

Positive virkninger ved neutralisation:

  • Nedsat parringsadfærd. 
  • Mindre dominerende adfærd. 
  • Undgå uønskede drægtigheder.